Tisztelt Látogatónk!

Köszönjük hogy meglátogatta blog oldalunkat. Célunk hogy folyamatosan bemutassuk cégünk legfrissebb termékeit, szolgáltatásait és eredményeit. Kérjük tekintse meg weboldalunkat is: www.nkrcompany.hu

2013. jan. 28.

Windows 8 stílusú HMI kijelzés

A METRO Dizájn - ÚJ kijelzés tablóinkon

 
Kezelőtablóink felületét az alapoktól kezdve újragondoltuk és újraterveztük annak érdekében, hogy minél egyértelműbben adja át az információkat, valamint hogy megkönnyítsük az érintőképernyő használatát és a rajta keresztül történő adatbevitelt. Az egyediség kulcsa egy új koncepció, az ún. infografikus felület. Ez a megjelenés gyakorlatilag a Microsoft összes termékében visszaköszönt, rohamtempóban vette át a stafétát a régebbi felhasználói felületektől, olyan termékekben, mint például az Xbox360 Dashboard vagy éppen az új Windows 8 UI. (a lenti kép illusztráció)

 Start oldal és a csempék (lapkák)
Tablóink esetén a hagyományos koncepciót felváltotta a Start képernyő és a rajta elhelyezett ún. lapkák. Ezek gyakorlatilag az ikonokat helyettesítik. A lapkák élő lapkák, melyek az időben változnak, animálódnak, és alapinformációkat közölnek – például látható hány darab és milyen hiba van, mennyi a beállított és mért súly, grafikonos kijelzéssel együtt. Nemcsak vizuális előnyt jelent az élő lapka, de bizony jóval informatívabbá teszi a főoldalt.

A start oldalon minden lapka egyben navigációs mezőként is funkcionál, így ha több információra vagy további beállításra van szükség elég csak a megadott lapkát megérinteni. A kezelőtabló további beállító oldalain az adatbevitel is lapkákon keresztül történik. Óriási előny a korábbi megoldásokkal szemben, hogy a lapka – mint „kijelzés és érintőfelület egyben” koncepció – jelentősen megkönnyíti az érintőképernyős felület ujjakkal történő kezelését.

 
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése